Du är här: Start / Betyg & recensioner / Beckomberga : ode till min familj
Betyg & recensioner för

Beckomberga : ode till min familj (Pocket)

Kundbetyg 4

(108 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fascinerande läsning

Sören Westin, 27 september 2016

En helt fantastisk bok! Går direkt in på min 20-i topp-lista. (Jag har läst tusentals böcker
genom åren). De intagna på Beckomberga, deras anhöriga och personalen utgör en egen
värld som fascinerar samtidigt som den är så lik vår. "Jag är faktiskt väldigt tacksam över att
jag blev sjuk. Jag hade inte förstått någonting av världen annars" säger en av bokens viktiga
personer. Det är en nyckelreplik.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Starka band

Rosetta, 10 april 2016

mellan en dotter och hennes psykiskt sjuka pappa. Ett träffsäkert och fantasifullt språk. En intressant skildring av de människor som lever innanför och utanför sjukhusets murar. Var går gränsen mellan hälsa och sjukdom? Boken fascinerar!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vackert språk och varmt perspektiv

Marve, 29 augusti 2015

Vi får följa en flicka vars pappa är patient på Beckomberga. Flickans perspektiv är klokt och rent. Det finns även andra perspektiv i berättelsen. Vi får inblick i båda föräldrarnas situation, en läkare finns där, medpatienter och en sjuksköterska.

Det är en annorlunda berättelse, inte alls otäck utan beskriven med medmänsklighet. Vissa delar så genuina att de skulle kunna vara en egen text, en dikt som på några få rader beskriver en så stor helhet. Och språket är enastående vackert.

Trots att den innehåller en hel del sorg är den så mycket värme och kärlek.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Poetiskt berättande

Inger Wolf Sandahl, 12 juni 2015

Så njutbar läsning och så skickligt berättad med hjälp av träd!!!
Läser gärna mer av denna fina författare och ser fram emot
nästa bok. Vi läser den i en bokcirkel också. Ska bli kul höra vad de andra tycker.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så vackert och så nära!

Camilla , 12 november 2018

Sara Stridsberg skildrar den psykiskt sjuka människan med sådan klarhet, medkänsla och respekt, utan att varken dölja eller försköna. Ett mästerverk som sätter avtryck.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa på länge

Ann-Kristin Toftén, 8 mars 2016

Helt otroligt att någon finns kvar och kan berätta om hur vården kunde se ut allt var inte dåligt människor utan för samhället blev omhändertagna i ett egen liten värld.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underbar bok

Bokrec, 24 februari 2016

En underbar bok som är vackert skriven. Ville inte att den skulle ta slut :)

Rekommenderas!

Läste några tidigare recensioner här på sidan och visst är det intressant att man kan ha så många olika uppfattningar om samma bok ...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det vi inte visste om Beckomberga.

Britt-Marie Lundkvist, 6 januari 2016

Denna bok kan inte lämna någon oberörd . En flickas fina beskrivning om hur hon besökte sin far dagligen när han var intagen på Beckomberga. Hur hon fick klara sig själv för mamma for världen runt. En mening har fastnat : när resåren gick sönder i hennes underbyxor, fäste hon dem med säkerhetsnålar i det smutsiga linnet Hygienen blev det inte mycket av heller. Så lite man brydde sig om en liten flicka. Det gjorde ont att läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Olika stilar?

Jämtgubben, 20 november 2015

En mycket bra bok om en intressant tid. Men man hade kunnat underlätta för läsaren, vid hopp mellan nutid och dåtid, om man till exempel skrivit om dåtid i kursiverad stil och om nutid med "vanlig" stil. Nu tar det en stund vid varje skifte för läsaren att orientera sig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej