Du är här: Start / Betyg & recensioner / En hemlig plats
Betyg & recensioner för

En hemlig plats (Pocket)

Kundbetyg 3

(18 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande, men lite lång

Maria, 23 mars 2020

Jag läste "Inkräktare", alltså boken som kommer efter, innan jag läste denna, så det kändes lite bakvänt. Det var dessutom ett annorlunda grepp att böckerna om samma personer är skrivna med olika personer som "jag", men det gillade jag.
Tycker att denna deckare också var spännande, men inte lika bra som "Inkräktare". Det blev lite för långt med allt om skoltjejerna. Men den är välskriven, och en helt ok deckare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra som vanligt

Vespamannen, 28 februari 2017

Jag läste iofs den på engelska, eftersom jag är osäker på hur slang och skämt "hänger med" till ett annat språk (gör det det?). Har läst alla böcker av Tana French, och gillar hennes stil, även om de första böckerna kanske var lite fräschare (och svårare att hänga med i språkmässigt pga slang och talspråk - hoppas att kommande böcker åter får en att behöva anstränga sig). Är som någon annan skrev, inte heller så förtjust i mystiken som finns i några av T.F. böcker (tänker på In The Woods f.f.a.).
I A Secret Place så är vi åter i skolmiljö, varför boken påminner lite granna om The Likeness, som utspelade sig bland en grupp universitetsstudenter. Kanske var den lite bättre, men med samma briljanta dialog. Gillar att T.F. inte fastnar i en karaktär, utan att vinklar och "jaget" hela tiden byts mellan de olika böckerna.
Läser garanterat nästa bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande!

Voko (Gävle), 11 januari 2017

Har läst tidigare recensioner och blev förvånad att den tolkades som ungdomslitteratur. Så kände jag inte alls, tyckte den var vuxet skriven även om ungdomar naturligtvis också kan ha behållning av den.
Fascinerades över hur man kan skapa så mycket spänning och "måste få veta"-känsla runt en enda dag (iofs med mycket tillbakablickar).
Det som drar ner betyget för min del är när det blev lite flummigt och övernaturligt.
Väldigt läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alldeles för lång

Marie Halvardsson, 30 december 2016

Osäker på om jag läst en bok för ungdomar eller vuxna. Helt otroligt hur man kan dra ut på en så tunn historia på 550 sidor. Lägg ingen tid på att läsa denna bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En hemlig plats

CTT, 26 oktober 2016

Ja, jag rekommenderar ungdomar att köpa denna bok; de kan säkert tycka den är intressant! Annars var dialogen mellan de vuxna klart bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej