Du är här: Start / Betyg & recensioner / Silvervägen
Betyg & recensioner för

Silvervägen (Pocket)

Kundbetyg 4

(255 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Måste läsas!

Lisa, 9 januari 2019

Skriver med en mycket speciell känsla, som sätter igång för mig viktiga reflektioner
Samtidigt en spännande bok, som är svår att lägga ifrån sig.
Boken fanns kvar i bakhuvudet fastän den var utläst.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande så in i norden!

Lollos bokhörna, 10 februari 2020

Den här boken vann årets bok och jag känner mig sist på bollen att läsa den. Jag har hört mycket bra om den, men även åsikter som varit lite mer ljumma.

Så vad tycker jag? Jag stämmer in i hyllningskören, tyckte boken var gripande, bra, spännande och väl värd sin årets bok-titel. Jag har svårt att släppa boken när jag hade börjat läsa.
Mitt mammahjärta blöder för Lelle som letar efter sin dotter som varit försvunnen i tre år. Han kan inte slappna av eller släppa letandet förrän han hittar sin dotter!
Till den lilla byn kommer en dag Meja och hennes mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter då hon försvann och ju längre hösten går knyts deras öden ihop. När sedan ytterligare en flicka försvinner blir deras liv för evigt sammanflätade.

Det här är en bra bok. Stina är bra på att beskriva miljöer och hon skapar en obehaglig stämning. Frågan jag ställer mig är hur långt man är beredd att gå för sitt barn. Var ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande du milde!

Ninna, 2 augusti 2019

En oerhört lättläst och spännande roman av hög kvalité. Bra skrivet och jag gillade att det växlade mellan personerna i berättelsen och inte för många att hålla reda på. Sorglig och spännande. Rekommenderas starkt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av de bättre böckerna...

Lenze, 27 februari 2019

...på ett tag, originalitet och egen stil som 1792, skapat en egen värld med sitt språk.
Hoppas på mera med karaktär, som inte "försvinner" på en gång.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mångbottnad berättelse

-, 26 januari 2019

Silvervägen är en roman som rymmer alla mänskliga känslor och beteenden och hur de påverkar medmänniskor i alla åldrar. En gripande och engagerande roman som jag läst, läst om och kommer att läsa igen för att verkligen förstå och inse hur lika och olika vi människor är.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning i norrlandsmiljö

karin andersson, 11 januari 2019

Boken var spännande och välskriven och är man norrlänning så är man inne i bokens miljö på nolltid. Karaktärerna känns levande och miljöerna tillräckligt beskrivna för att man ska få en bild. En lyckad debut och längtar redan till nästa bok som jag hoppas utspelar sig i samma område. Rekommenderas!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Smörja

Morse, 1 juni 2020

Rena rama smörjan. Språkligt, intrigmässigt fullständigt nonsens. Påhittad dravel utan relevans. Att denna bok tokhyllats säger en hel del om en deckargenre i fritt fall

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mörk historia

Chana, 28 juli 2022

En dyster, mörk och stundvis klaustrofobisk känsla ligger över hela berättelsen. Deprimerande, men man vill ändå läsa till slutet och få svar på vad som hände....

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skickligt men klyschigt

Fredrik, 16 juli 2022

Självständighet framställs som isolering. Sanningssökande likställs med paranoia. Allt förvrids så att det framstår konstigt. Starka män är farliga. Trasiga män som bryter ihop är goda. Polisen i Sverige gör nog trots allt sitt jobb. Den svenska statsindividualismen är lösningen på allt. Den som preppar för krig är knäpp. Podcasts från USA är falska nyheter, i alla fall de som pratar den nya världsordningen.

Älskar norrlandsmiljöerna, oerhört spännande skrivet, bra bildspråk som dock börjar kännas klyschigt redan halvvägs genom boken. Budskapet känns dock som naiv propaganda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej