Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vänligheten
Betyg & recensioner för

Vänligheten (Inbunden)

Kundbetyg 4

(37 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie Kullin, 13 januari 2021

John Ajvide Lindqvist - Vänligheten - Betyg: 5 av 5 - 📚 - Ja, vad ska man säga om denna bok. Precis som när jag ska skriva om Stephen Kings och Fredrik Backmans böcker, så räcker orden inte riktigt till. Och inte betygen heller, för den här är värd 10 av 5. Den här boken är ett riktigt mästerverk av John Ajvide Lindqvist. Och precis som King och Backman, så är John Ajvide helt fantastisk på att så fint skildra lite trasiga och udda människor, och det gör han med ett otroligt stort hjärta. Boken handlar väl egentligen mest om relationer mellan människor, och huvudpersonerna är sex vänner i trettioårsåldern i Norrtälje. Och den handlar om vänlighet och rädsla, och utanförskap, ensamhet, och gemenskap. Lite övernaturligt innehåller boken, men ovanligt lite för att vara John Ajvides böcker. Den var härligt tjock, över sjuhundra sidor, och jag växlade mellan att läsa den som e-bok, och att lyssna på författarens egna mycket bra in... Läs hela recensionen

5 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ovanligt vänlig

Petra Margareta Richter, 29 januari 2021

En ovanligt vänlig bok av Ajvide som slutar i något slags hopp om världens och mänskligheten.
Han fångar människans fula sidor som vi gömmer på ett smärtsamt och träffsäkert sätt.
När vi ser bortom ytan kan vi hitta oanade själsfränder.
Läs den!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Linnéa (Trosa), 4 maj 2021

Fantastisk Ajvide bok kort och gott. SVÅR att lägga ifrån sig. Älskar att den är så lång! Kan starkt rekommendera denna bok. P.s man kommer över faktumet med pokemon go ;)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra!

Per-Åke Andersson, 29 mars 2021

Jag har läst: Låt den rätte komma in.. Himmelstrand... Människohamn... Lilla stjärna...den här skiljer sig lite men inte till det sämre, den här är nog den bästa han skrivit 716 sidor var inte en sida för mycket jag säger bara LÄS!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett försök att härma Stephen King

Kerstin Matilda Svedberg (Vemhån), 27 januari 2021

Ett försök att likna skräckförfattaren King som tyvärr föll platt för mig. Författaren tog den övernaturliga delen från Varsel och placerade den sedan i Sverige. Slutet på boken var avbrubt och tog bort spänningen som byggts upp under tiden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pokemon-fasa

Gunnar Victor (Sollentuna), 27 januari 2021

Nej ingen rekommendation härifrån, vilket beror på att jag aldrig har eller kommer att ägna mig åt detta "nöje". Passagerna när de är ute på Pokemon-jakter i Norrtälje kan man hoppa över. Och det blir många sidor. Resten av boken väger inte upp detta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej