Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ett utrikes liv
Betyg & recensioner för

Ett utrikes liv (Inbunden)

Kundbetyg 4

(11 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Intressant memoarbok

Kaj Stenberg, 14 maj 2021

Ingmar Karlsson har skrivit många intressanta böcker; särskilt efter sin pensionering som diplomat och ambassadör. Nu har hans memoarer kommit med titeln "Ett utrikes liv". Icke minst uppväxtåren i småländska Burseryd, studieåren och högskoleåren med efterföljande antagningsprov till UD är mycket intressant läsning. Därefter tjänstgöringen vid olika ambassader och så småningom ansvaret som ambassadör i för Sverige viktiga länder som Kina, Tjeckien och Turkiet. Intressanta porträtt av viktiga personer i Sverige och utomlands förgyller läsningen ytterligare. Ingmar Karlssons språkstil håller mycket hög klass; allt flyter bra och är lättläst. En bok som jag varmt vill rekommendera.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktiga erfarenheter i vår ovissa tid.

Synnöve Christina Borup, 21 juli 2021

Personligt skrivet om ett intressant och inte alltid enkelt uppdrag. Trots att jag läst flera av författarens böcker -framför allt om länderna i Mellanöstern-gav denna bok mig flera nya fakta. Hans vassa penna förmedlar insikter, väcker frågor att fundera och reflektera kring.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förklarande

Lennart Berns, 19 juli 2021

Bra bok som förklarar mycket vilket man tidigare kanske funderat över. Fäste mig särskilt vid beskrivningen och konsekvenserna av Tysklands återförening. Stundom lite svårläst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej