Du är här: Start / Betyg & recensioner / K
Betyg & recensioner för

K (E-bok)

Kundbetyg 4

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lyssna också till den andra parten (domarregel)

Björn Wiklund, 15 november 2019

Intressant att läsa den anklagades version. Katarina Frostenson skräder inte orden när hon karakteriserar vissa kolleger i akademien och när hon beskriver det drev som blev följden av DN:s skriverier. Anonyma vittnen anses ju inte duga i svenska domstolar, men väl i dagspressen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Därför ska du läsa K

Peppe Engberg, 18 juni 2019

Hade inte taket störtat in hade KF som poet tvingats uppfinna skandalen för att skriva denna vackra och fascinerande bok som kommer att överleva både krymplingarna i akademien, Herr H, den avundsjuka pöbel i "den trånga stövel" som utgör landet Sverige och konspirerande redaktörer, särskilt på Dagens Nyheter.

Frostenson är den enda som insett det djävulska i att DN:s första artikel byggde på intervjuer med 18 kvinnor - De Aderton! - som anklagade hennes man för sexuella trakasserier. Där andra ser en snuskhummer ser hon en "taktil" gentleman, något amorös måhända men som "rörde vid människor på ett sätt man inte var van vid." K är ett kärleksbrev till maken: "Du må ha irrat i natten, vandrat vilse, låtit dig föras hän och inte alltid varit helt sedesam. Men tvingande eller våldsam, aldrig".

Slutsats? Jävlar vilket underbart snille, smak och okuvliga förnekelse! Boken är skriven i Paris av en kvinna som ser sig som ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej