Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sockerormen
Betyg & recensioner för

Sockerormen (Inbunden)

Kundbetyg 4

(46 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bästa läsningen på länge

Jaya (Knivsta), 30 april 2021

Vilken bok!!! Så stark beskrivning av utanförskap, vänskap och övergrepp. Känner mig drabbad av den här läsningen. Så fin beskrivning av det starka och sköra på en och samma gång.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Absolut läsvärd

Agneta, 13 maj 2021

En absolut läsvärd bok, med flera mkt svåra livsöden, som Karin Smirnoff skickligt beskriver på sitt unika sätt. Kom ihåg att läsa hennes tidigare böcker, rekommenderar alla tre i serien.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kanske Smirnoffs bästa bok hittills?

@bokslukarfeministen, 20 maj 2021

Sockerormen är en obehaglig och fruktansvärd bok på många sätt då handlingen i den är oerhörd tragisk. Trots det är det nästintill omöjligt att sluta läsa och den har hållit mig vaken på nätterna för att jag bara var tvungen att läsa en sida till. Smirnoff lyckas verkligen ge barnen en egen röst och ger en känslan av att en bara vill hoppa in i boken, hjälpa och ta hand om dem. Sockerormen tar även upp viktiga ämnen som bland annat utanförskap som är en stor del i berättelsen. Även språket är fantastiskt samtidigt som Sockerormen är sådan där bok som är lätt att ta till sig och går relativt snabbt att läsa. För många kanske detta kan vara en jobbig bok att läsa på grund av de obehagliga ämnena i den, och den var verkligen jobbig att läsa ibland, men ändå kunde jag inte annat än att älska den. Jag tycker nog nästan att Sockerormen är det bästa som Karin Smirnoff har skrivit hittills.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väl värd att läsa

Sara, 13 maj 2021

Gillar språket, bildspråket. Karin Smirnoff utforskar det mänskliga psyket o låter inte endast ena sidan komma till tals. Musiken spelar i denna speciella och gripande roman.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fascinerande läsning!

Iris Johnsson, 11 maj 2021

Boken är mycket lättläst och den är så pass fascinerande att man lätt tar några kapitel till fast
man tänkt sluta! Språket är inte alltid begripligt - så man måste gå tillbaka för att få sammanhang. Barn och föräldrarelationen är komplicerad precis som i hennes Janakippoböcker.
Boken talar till läsaren och beroende på vem du är, som läsare - med egna upplevelser i livet läser du med förväntan eller lätt obehag

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs den!

Mary Fjellborg, 21 maj 2022

En skrämmande skildring om barn som utsätts för sånt som aldrig borde få ske. Hon skriver på ett sätt som griper tag i en från första sidan och släpper knappt taget när jag når bokens sista sida.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alldeles för tung för min smak

Charlotta77, 5 september 2021

För ovanlighetens skull löste jag inte ut den här boken vilket jag i princip alltid annars gör. Har älskat Karin Smirnoffs tidigare böcker och fullkomligt sträckläst dem. Den här dock alldeles för tung.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nja

Åsa, 14 juni 2021

Kanske hade jag för höga förhoppningar efter den fantastiska Jana Kippo-sviten? Jag känner igen Smirnoffs speciella språk, det jag älskade i de förra böckerna, men får det bara inte att funka i en miljö som Södertälje. Berättelsen upplever jag dessutom som allt för skruvad och därmed tappar den i trovärdighet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Obehaglig men mycket läsvärd!

Lena Borgljung, 10 juni 2021

Läste Karin Smirnoffs trilogi förra sommaren och var därför tveksam till att våga läsa Sockerormen. mycket beroende på att trilogin var sååå jättebra och att jag nu var rädd att bli besviken. Tänkte, det blir inte lätt att överträffa sej själv! Men som hon har gjort det, Karin Smirnoff, i Sockerormen!
En oerhört stark, obehaglig bok, men också en mitt-i-prick-bok vad gäller pedofili, utanförskap, begåvning...där musik är en sammanbindande länk mellan barn och vuxen, och om den vuxnes utnyttjande av oskyldiga begåvade barn som är i en slags beroendeställning till denne vuxne och kunnige musikern!
Undertecknad är själv yrkesmusiker och känner tyvärr igen mycket av att älska sin musik, spela, spela, spela...och viljan av att nå andra människor med det budskap som musiken ju har och som är Musikerns stora drivkraft. Obehagligt i långa stycken, men en viktig och mycket läsvärd bok! Lena Borgljung

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej