Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

Fullpott

jonssonsbookworld.blogg.se, 20 augusti 2021

Åh, vilken underbar bok detta var. Det var som någon skrev, som att få en varm kram. Det kändes tryggt, och fullt av visdom att ta till mig. Jag har på riktigt känt under veckan jag läste boken att jag förändrades. Jag älskar personlig utveckling och har alltid gjort, så den här boken var en ren fullträff rakt in i min själ. Det är så mycket som Björn delar med sig av som jag vill minnas. Jag tänker faktiskt läsa om den väldigt snart igen bara för att jag glömde att skriva ner de meningar som jag vill ta med mig och påminna mig om i livet. Ständigt. För att kunna leva ett liv i mer närvaro, ha mer kärlek till mig själv och de jag älskar. Och för att kunna ha respekt och acceptans till de jag inte förstår. Mindre agg, mer förståelse. Det var dessutom befriande att få en annan syn på döden, som Björn har. En känsla som är välkomnande och med mindre rädsla. Ja, ni hör ju, det är många tankar som sätts igång och det finns otroligt mycket... Läs hela recensionen

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin och klok självbiografi

Morpheus, 16 juli 2021

Jag upptäckte Natthiko genom hans två sommarprat i P1. Och då de råkar tillhöra mina favorit-sommarprogram blev jag intresserad av hans bok, "Jag kan ha fel". En bok där han fått hjälp av Caroline Bankler och Navid Modiri som har samlat ihop, skrivit ner och finslipat saker Natthiko har sagt i sina föreläsningar, sina Sommarprat och i sin pod.

Och har man, soFm jag, lyssnat på hans sommarprat är det mycket som kommer igen. De utgör de stora delarna utav boken som är en sorts självbiografi blandat med lektioner och observationer och, för att använda bokens undertitel" andra visdomar från Natthikos liv som buddhistmunk".
Man kan se det som en "extended cut" av Sommarpraten, men det är inte svårläst för det. Boken är i kapitelform som kortare och med humanism och en lagom dos humor beskriver nyckelhändelser och lärdomar ur Natthikos liv. Och då kapitlen sällan är långa, en del är bara på två-tre sidor, gör att man lätt plö... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fem stjärnor

Göran Augustsson, 17 januari 2022

Mycket intressant o tänkvärd läsning. Läste boken i kortare avsnitt för att hinna ta till mig all livsvisdom som strömmar ur denne man. Jag noterade ner korta meningar, citat, efter varje läst avsnitt för att kunna repetera och minnas hela boken. Rekommenderas starkt.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Bokdjungeln , 22 juni 2021

Första gången jag hörde Björn prata var förra året i Sommar i P1(lyssningsrekommendation 1), och jag blev väldigt tagen av hans ord. När jag i år fick denna bok i födelsedagspresent av 2 vänner (🙏) blev jag otroligt glad. Jag hann dock lyssna på när Björn intervjuades i Värvet (lyssningsrekommendation 2) innan jag satte tänderna i boken. Mycket av det som sägs i programmen går igen i boken, men det gör absolut ingenting. För det går inte att förklara men Björns ord når så djupt i mig. Kanske att vårt land hade behövt fler ledare som levt som buddhistiska skogsmunkar innan de klev in i politiken? Jag vet inte. Vad jag vet är att jag är tacksam för att jag fick denna bok och att jag starkt rekommenderar den till alla som behöver lite visdom och livskunskap i sitt liv. Ord jag tar med mig och verkligen ska försöka leva efter (till min makes glädje) är, "Jag kan ha fel".

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Prestigelöst, älskvärt och relaterbart.

Catherine, 16 december 2020

På ett prestigelöst, ödmjukt och älskvärt sätt delar Björn med sig av enkla verktyg som du kan använda för att tillbringa mer tid i ett varsevarande tillstånd. Han berättar om vad du har att vinna på att inte tro på alla dina tankar och tar ner den krångliga meditationen till ett lättillgänglig råd: andas mer och tänka mindre. Och han delar sin ljusa och trösterika, men ändå sansat optimistiska syn på livets mörker och döden.

Jag kan ha fel är en bok du vill vika hundöron på varannan sida och komma tillbaka till när livet stormar som mest och du behöver tröst. En bok att komma tillbaka till när du behöver påminnas om att inte knyta handen för hårt och försöka kontrollera och förutse livet eller ändra på människorna du möter. En bok som uppmanar dig att lita mer på livet och leva mer med en öppen hand.

Catherine - wrinspo.se

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sommarprat

Helena Dahlqvist, 22 oktober 2020

Precis som hans sommarprat ingenting nytt blev lite besviken faktiskt.
Trodde boken skulle vara lite mer utförlig. Tycker mycket om Björn och hans sommarprat.
Boken är en repris och upprepar hans sommarprat.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livsomvälvande

Lisa Weseth, 21 oktober 2021

Ingen person eller bok har påverkat mig på en så djup nivå som Björn och den här boken. Den blandar humor med sorg och uppmanar till eftertanke. Jag både skrattade, funderade och grät när jag plöjde mig igenom boken och jag kunde helt enkelt inte sluta läsa. Och jag kommer läsa den igen. Och igen. Och igen. Den är fullkomligt fantastisk och bör läsas av ALLA!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underbar bok

-, 31 januari 2021

En bok som ger så mycket både i form av visdom men även en hel del skratt. Tack Natthiko för Dina målande beskrivningar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag kan ha fel

Veronica , 13 januari 2021

Boken kan sträckläsas om man så vill, men det finns så många visdomsord som också behöver landa och
laddas ner i kropp och själ av denne underbart vänlige Björn Natthiko. Har man dessutom lyssnat till författarens sommarpratarprogram är boken en självklarhet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej