Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vänligheten
Betyg & recensioner för

Vänligheten (Ljudbok)

Kundbetyg 4

(119 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mystisk spänning

-, 18 februari 2021

En berättelse om vardagen i den lilla staden Norrtälje, som genom känslan av någon ständigt närvarande outtalad mystisk kraft gjorde boken spännande från första ordet till sista. Jag som inte gillar våld och skräck tyckte att de inslagen i boken hölls på en sådan behörig distans att hela boken kunde uppskattas fullt ut. Mycket bra! Denna första kontakt med författaren John Ajvide Lindqvist gjorde mig nyfiken på hans övriga alster.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bland det bästa jag hört!

-, 12 april 2021

Ett fantastiskt språk och en välvävd historia, många gånger skrattade jag högt åt de olika karaktärernas uttryck! En riktig pärla som jag aldrig ville skulle ta slut.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Våran egna Stephen King

Katrin Helena Nyberg, 30 mars 2021

Efter 'Hantering av de odöda' visste jag inte om jag skulle våga lyssna på den (för den gav mig mardrömmar!) men den här är mer en roman, där man får följa ett antal personer noga, 'inlevande', som jag älskar. Som en av Stephen Kings bästa fast då den utspelar sig i Sverige, så mycket mer igenkännande i alla karaktärer och miljö. Mer romaner från John tack! (Och extra kul när författaren själv läser sin bok).

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant, aktuell, läsvärd

-, 6 juni 2022

Intressant, mycket trovärdig skildring av ett gäng ungdomar. Många gånger dyster med en känsla av hopplöshet men också guldkorn och till slut en vändning.Inslag av övernaturliga händelser som löper genom boken och spelar en avgörande roll i handlingen. Författaren väver in verkliga aktuella händelser i bokens handling vilket gör att den känns högaktuell. Väldigt bra uppläst av författaren själv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ajvide Lindqvist gör det igen

Avalon, 28 november 2021

Välskriven historia med många dimensioner, detaljrika personskildringar och händelser nära sagolandet. Man vill definitivt läsa klart för att få veta hur det går och för att få förstå vad DET är.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag grät när den var slut

-, 3 september 2021

Förtrollande bästa på väldigt länge

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ajvide, vilken författare!

-, 14 juli 2021

Jag har följt John sedan hans första bok, och han slutar aldrig förvåna mig. Denna bok om vänskap, kärlek, hat, mörker och humor får mig att må bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant

-, 16 maj 2021

Bra, lite annorlunda, ville lyssna klart

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej