Du är här: Start / Betyg & recensioner / Rovhjärta
Betyg & recensioner för

Rovhjärta (Inbunden)

Kundbetyg 4

(18 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie Kullin, 20 september 2021

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Rovhjärta är den första delen i en planerad spänningsserie av författaren Ulrika Rolfsdotter, och det är även hennes debutbok. Jag tyckte att boken var riktigt bra. Bra story, bra beskrivna miljöer, bra karaktärer, spännande, och inte förutsägbar. Jag kommer att följa serien i framtiden, och jag kan rekommendera boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stark deckardebut

betttybook (Sandviken), 13 juni 2021

Socionomen Annie Ljung har varit i bosatt i Stockholm ända sedan hon sjutton år tidigare flydde från den lilla byn i Ångermanland där hon växte upp. Planen har varit att aldrig återvända, minnena är svåra från tiden då hon kände sig utdömd av invånarna i hembyn. När dementa mamman Birgitta nu irrat ut från sitt boende i kylan och hittas förvirrad och nerkyld tvingas Annie ta sig hemåt för att se till mamman och försäkra sig om att detta inte kan hända igen.

Annie's pappas kusin Sven och hans fru Lillemor är tryggheten för Annie och när deras 17-åriga dotter Saga plötsligt är spårlöst försvunnen känner Annie att hon måste hjälpa till i letandet efter flickan. Har Saga's försvinnande någon koppling till Annie och det faktum att hon är en kopia av Annie som ung? Annie slits mellan olusten att vara kvar i bygden samtidigt som hon vill hjälpa Sven i letandet, han som alltid varit ett stöd för henne och nu ber henne att stanna kva... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande och oförutsägbar debut!

Boktanten, 15 maj 2021

Det är alltid lite av en chansning att läsa en debutant, det kan vara bra men det kan även var mindre bra. Denna bok hör definitivt till de förstnämnda.

Annies demenssjuka mamma hittas svårt nedkyld i snön och Annie lämnar sitt hem i Stockholm för att åka tillbaka till sin barndomsby i Ångermanland. En by som hon flytt från många år tidigare. Medan hon är där försvinner sjuttonåriga Saga, en släkting till Annie, spårlöst och Sagas föräldrar ber Annie stanna kvar och hjälpa till med letandet. Hon blir mer och mer indragen i sökandet och tvingas återigen möta sina innersta demoner.

Rovhjärta är en suggestiv roman där man får både folktro, häxjakt och gamla mord blandat med all ryktesspridning som det lätt blir på en liten ort. Språket är bra och de korta kapitlen gör boken lättläst och skapar ett bra driv.

Ulrika Rolfsdotter är oerhört skicklig i sin gestaltning av såväl trolska miljöer som intressanta karakt... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven

Susanne Bergquist, 27 april 2021

En välskriven och spännande deckarhistoria med flera bottnar. Både personer och miljöer beskrivs på ett levande sätt.
Ulrika är en fantastisk författare och jag ser fram emot nästa bok i serien samt en framtida TV serie.
Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wow vilken bok!

Malin , 16 april 2021

Jag är sällan mållös men nu har till och med jag svårt att få fatt i orden. Vilken strålande debut! Historien som utspelar sig i Ångermanlands djupa skogar och trolska vatten griper tag och håller läsaren på sträckbänken från första till sista sidan. Tror jag läste boken i ett enda andetag, så spännande och svår att lägga ifrån sig var den. Beskrivningarna av såväl miljön som karaktärerna är så målande att det är lätt att tro att man själv är på plats i boken. Tro mig när jag säger att den här boken kommer nå topplistor och vinna priser!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nervkittlande

@bettan_bokprataren (Örebro), 13 april 2021

En ruskigt bra debut som sakta men säkert byggs upp och hela tiden fladdrar det förbi i mina tankar, vem? Varför? och hur...?
Den bjuder på krypningar in under skinnet samtidigt och den är så välskriven och väldisponerad.
Såväl språket, karaktärerna och miljöerna är briljanta och de mystiska inslagen som finns ger en extra krydda till berättelsen.
Jag är djupt imponerad och rekommenderar den varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej