Du är här: Start / Betyg & recensioner / Tänka, snabbt och långsamt
Betyg & recensioner för

Tänka, snabbt och långsamt (Inbunden)

Kundbetyg 4

(90 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Under förväntningarna

Peropticon, 13 september 2015

Deanna bok hade jag höga hopp till, de infriades bara till en liten del.

Stora delar av boken var en sån typisk självhjälpsbok som skulle förklara varför denna bok var annorlunda från andra böcker i samma ämne, det lyckades inte Kahnemann med. DEn var nämligen helt lik villken dussinbok som helst i samma ämnesområde

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

intressant

Boris Millgård, 10 april 2015

Positivt:
Viktig tema. Kräver koncentration. Viktiga iakttagelsen och baktankar t..ex. om olika bidrag till mindre förmögna i anglosaxiska länder, m. fl. Viktigt att författaren i boken tar med så mycket av andra filosofernas forskning i ställe att, som så många andra fall, försöka sälja allt som sina egna alster. Varnar för att tänka (för) snabbt.

Mindre positivt:
Exemplen i boken anpassade till amerikanska samhällsvärderingar, känns ibland lite främmande och inte självklara - för svensk och ännu mindre för europeisk kulturtradition. Å andra sidan blir man undervisad om hur amerikanerna tänker och värderar. Titeln gör sig förtjänt: vissa tankegångar är verkligen långsamma och borde kunna förkortas utan att förlora sin stringens.
Måste ha varit svårt att översätta för att få med alla författarens syften med boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant bok!

Robrond (Luleå), 10 oktober 2014

Denna bok är intressant men stundtals mycket seg... Jag skulle ändå rekommendera denna bok för de som vill lära sig mer om hur människan tänker.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket intressant!

Susie, 16 juli 2014

Väldigt intressant bok som ger en del Aha-upplevelser. Ska avnjutas i små doser då den kräver lite tankekraft mellan varven.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt klart en toppenbok. Mycket intressant hur hjärnan...

Per W, 30 oktober 2013

Helt klart en toppenbok. Mycket intressant hur hjärnan hela tiden lurar oss till felaktiga beslut. Skulle faktiskt vilja påstå att jag är klokare efter att ha läst boken. Jag har märkt att den påverkar mig i beslutssituationer. Enda anmärkningen är att den är inbunden och tung, jag föredrar pocket.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En lättläst, elegant och underhållande bok. Förklarar...

BB, 12 september 2013

En lättläst, elegant och underhållande bok. Förklarar olika kognitiva fenomen på ett enkelt sätt för den ovane läsaren av psykologiska texter. Mycket läsvärd.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Författaren visar hur även experterna tar miste i sina...

Ewa Rundqvist, 10 juni 2013

Författaren visar hur även experterna tar miste i sina försök att förutsäga något om framtiden. Han förklarar också vad detta beror på så att läsaren ska inse hur vi gör våra felaktiga val.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kahnneman kan fånga intresset

Birgit Almqvist, 17 november 2016

Underhållande och lärorik. Lite för mycket text ibland men det beror nog på att jag har för bråttom.
Kan rekommendera boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En tät tänkvärd bok om något så trivialt och...

Oskar G, 12 maj 2013

En tät tänkvärd bok om något så trivialt och grundläggande om hur vi tänker, uppdelat i två system. En bok som kräver mycket av läsaren, men den är värd varje ansträngning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej