Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vem är jag? : en saga om att gå sin egen väg
Betyg & recensioner för

Vem är jag? : en saga om att gå sin egen väg (Inbunden)

Kundbetyg 5

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Ljuvlig bilderbok man vill ha framme

Gustav 9 år:
Bilderboken Vem är jag är fin på flera sätt. Illustrationerna är fina och jag tycker det är bra att de skriver om att vara annorlunda. Att man ska få vara sig själv och accepterad för den man är. Flugan Frans som boken handlar om är inte som de andra i sin familj. Han vill inte äta komocka. Han vill dricka nektar från vallmoblommor. Familjen säger att man inte gör så. Då sticker Frans och försöker ta reda på vem han är. Han hittar nya vänner som accepterar honom för den han är. Han kommer tillbaka till sin familj sen.

Philip 7 år:
Jag älskar Marias böcker. Den första Uppåt uppåt är också jättefin. Hennes bilder är fina och det finns många saker att titta på. Jag tycker lite synd om flugan som inte är som sin familj. Han känner sig nog ledsen. Sen hittar han kompisar som tycker att han är bra iaf och Frans kommer tillbaka till sin familj som säger att han är ok.

AC (mamma):
Vem är jag är en... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok med ett fint budskap!

my.loved.books, 9 april 2021

En Väldigt söt bok om flugan Frans och om att hitta vem man är... En vackert illustrerad bok med Viktigt budskap!

Vi får som sagt träffa flugan Frans som inte är som alla andra flugor; detta gör att han lämnar sin familj och försöker hitta sig själv. Han testar bl.a. på livet som bi och daggmask. Men sen visar det sig att han inte är ensam om detta sökande...

En mysig och viktig berättelse om att hitta sig själv!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok med budskap

J , 9 november 2020

Väldigt vackra bilder.
Extra kul att läsa när den är på rim och även om det ibland kan vara svårt att uppfatta för yngre så tyckte min 3 åring att den var kul.
Den väckte även mycket funderingar hos barnen och på ett lättsamt och begripligt vis kunde vi närma oss känslan att inte få vara sig själv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ljuvliga illustrationer

Kaffeläsaren, 13 maj 2020

Vem är jag? är en fin berättelse om att våga hitta sig själv och gå sin egen väg fast andra försöker omvända en. Det är en berättelse om mod som jag tror kan hjälpa till att peppa barnen att våga vara sig själva och inte lyssna så mycket på andra runtomkring. I boken är det flugan Frans som inte följer i familjens utstakade fotspår. Familjen älskar komockor men Frans vill hellre dricka nektar och det kan familjen inte förstå, varvid Frans ger sig iväg. Sagan slutar lyckligt utan att Frans tvingas göra avkall på vem han är och det gillar jag. Texten är skriven på vers och den får ett väldigt trevligt flyt vid läsningen. Illustrationerna i boken är helt ljuvliga. Mängder med blommor i fantastiskt fina färger och man blir glad av att titta på illustrationerna. Vem är jag? är en liten godbit som sticker ut i djungeln av barnböcker. Den passar barn från 3-4 år och uppåt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej