Du är här: Start / Betyg & recensioner / Curie & Co : coola kvinnor som fått Nobelpriset
Betyg & recensioner för

Curie & Co : coola kvinnor som fått Nobelpriset (Inbunden)

Kundbetyg 5

(5 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mycket bra bok

Sandra Berndt, 29 mars 2021

Jag och min son på 11 år läste den tillsammans. Båda var fascinerade över boken och dess innehåll. Ledde till många diskussioner

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En hyllning!

my.loved.books, 19 januari 2021

En Fin hyllning till de kvinnor som gjort vår värld till en något bättre plats!

Är det något jag verkligen uppskattar är det att lära mig nya saker och den här typen av böcker som lyfter och hyllar människor och deras liv och livsverk tilltalar mig väldigt.

Jag har alltid tyckt att Nobelbanketten är en av årets festligaste dagar. Inte bara för de glamorösa klänningarna utan också för vad deltagarna har presterat för att tilldelas de olika priserna; Fysik, Kemi, Fysiologi eller medicin, Litteratur, Fred och Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.
Här får vi träffa kvinnor som har vunnit priser i de olika kategorierna bland annat vår svenska Selma Lagerlöf som vunnit priset i Litteratur. Tycker det har varit spännande att läsa om kvinnorna och deras väg fram till- och efter utdelandet av Nobelpriserna.

En bok jag varmt kan rekommendera!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kan en få nog av coola kvinnor?

-, 15 januari 2021

Ännu en bok om kvinnor som gjort skillnad. Även om den här typen av böcker duggat ganska tätt de senaste åren är det ändå på tiden att de blir skrivna. Historien behöver fokusera på hela mänskligheten, inte vara den manliga halvan.

En julklapp till en 10-åring som blev inspirerad till upptäckter och äventyr.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin, lättläst och bra bok

Gustav 10 år:
Denna bok handlar om kvinnor som fått Nobelpriset. Många av dem har fått kämpa hårt för att få göra det de vill. Jag visste inte att de var så många kvinnor som fått Nobelpriset. Illustrationerna i boken är fina. Den kunde varit tjockare.

Philip 8 år:
Jag tycker att böcker som denna är spännande och roliga att läsa. Man behöver inte läsa om alla kvinnorna på samma gång. Ibland är det bättre att bara läsa om en så kan man prata om den personen. Bilderna i boken är fina.

AC (mamma):
Denna bok behövs och jag älskar att få läsa om kvinnor för mina söner. Nu i Nobeltider känns boken än mer passande och vi har lärt oss mer om både Nobel, priserna, upptäckter och smarta, intelligenta, starka kvinnor med handlingskraft. Självklart skapar det dialog och den dialogen tar jag gärna. Att få diskutera kvinnans ställning genom historien är intressant.

Illustrationerna är fina och texten lagom lå... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej