Du är här: Start / Betyg & recensioner / Själsfränden
Betyg & recensioner för

Själsfränden (Inbunden)

Kundbetyg 4

(29 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Efterlängtad bok

veronicas_bok_bak_liv, 13 juni 2022

Stockholm stad lyser med sina sprakande höstfärger, en fantastisk utsikt tills Emmas blick fastnar på Västerbron - en kvinna står och balanserar på fel sida om räcket. Hur ska hon hindra kvinnan från att hoppa och falla ner mot en säker död och inte bara kvinnan utan även spädbarnet hon håller i famnen?

Äntligen! Del 10 i serien om Emma Sköld, en bok jag längtat efter. Lika mycket som jag ser fram emot att få läsa en ny spännande story från Sofie så längtar jag lika mycket till att få läsa och återse karaktärerna Nyllet, Emma och de andra, man har ju lärt känna karaktärerna genom alla böcker. Den här boken är precis lika bra som alla andra, den är lättläst, bra driv, tempo och spännande. Jag fångas med redan från första sidan och det blir svårt att släppa boken - en bladvändare. Jag imponeras av Sofies sätt att skriva - Hur är det möjligt att skriva 10 böcker i en serie, och få mig som läsare att bara vilja ha mer? Grymt! N... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 3,5 av 5

Britt-Marie Kullin, 28 maj 2022

Den här boken, Själsfränden, är den tionde delen i bokserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag har läst dom alla, och tyckt om dom alla. Och inget undantag med den här boken, som jag också tyckte var bra, även om jag kanske tyckte den var snäppet sämre än tidigare böcker. Men lättläst, snabbläst, och spännande var den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ännu en bra bok om Emma Sköld

Frolids_bokhylla, 12 oktober 2022

En kvinna hoppar från Västerbron, men Emma hinner rädda spädbarnen kvinnan har i sin famn. Vem vill mörda sitt barn? Samtidigt som utredningen pågår så rymmer Gunnar från fängelset och vill hämnas på Emma. Parallellt berättas historien om vad som drev kvinnan till det där ögonblicket på bron.

En välskriven spänning, kring ett samhällsaktuellt ämne. Det är en bok om död, sorg, kärlek och vänskap. Om självmord, makthunger, hämnd och manipulativa människor!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Själsfränden

Strulputte, 11 oktober 2022

Sofie Sarenbrant skriver alltid bra böcker, men den här boken är bättre än bra. Enkelt att hålla isär de inblandade personerna, Nyllet, Emma och övriga, rejäla rubriker till de kommande avsnitten.
Naturligtvis finns det även ett par "nagelbitaravsnitt", samt ett större sådant, med upplösning
först som final. Bra bok! Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

@bettan_bokprataren (Örebro), 6 juli 2022

Återigen en riktigt bra och viktig bok där Sofie tar upp viktiga frågor som abortfrågan, självmord, filicid, makt och maktstrukturer.
Trots de djupa och tunga ämnena har hon bra balans mellan det spännande och det mer dramatiska. Jag tyckte det var lite rörigt till att börja med att man får följa med både i dåtid, nutid och i framtiden men efter ett tag kändes det som ett bra grepp.
Tyvärr kändes slutet lite stressigt och som det blev en kvickfix och det drog ner mitt omdöme om boken.

En bra bok som har bra karaktärs - och miljöbeskrivningar och där många karaktärer dyker upp från tidigare böcker så därför rekommenderar jag dig att läsa böckerna i rätt ordning för bästa behållning.
Alla mina böcker jag läst recenseras på bokprataren.blogspot.com

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fast från första sidan, sträckläsare!!

Vill du läsa en spännande deckare så ska du läsa denna! Du är fast från första sidan!
Detta är tionde delen i serien om Emma Sköld och alla andra underbara personligheter som Nyllet, Josefin och hennes familj, Krille m.m
Boken griper tag direkt från första sidan och är omöjlig att lägga från sig!
Boken inleds med att en kvinna vill begå självmord genom att hoppa från en bro och vill även dra med sig sin bebis i fallet.
Emma Sköld är på plats och försöker hindra henne. Jag vill inte avslöja mer om vad som händer vid bron men upplägget runt boken handlar om varför denna kvinna vill ta livet av sig och varför? Kvinnan har ett hot mot sig och det blir Emmas och Nyllets uppgift att lösa. Boken är otroligt spännande så den måste läsas!
Sofie Sarenbrandt, som är författare till den här boken tar även upp viktiga och aktuella frågor kring aborter. Bra miljöskildringar och personbeskrivningar. Emmas syster Josefin blir o... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

4+

Bokdjungeln , 28 juni 2022

Jag uppskattar verkligen böckerna om Emma Sköld. De håller ett bra tempo, är lättlästa och tar upp mycket av vad som är aktuella ämnen idag. Denna bok är inget undantag. Eftersom det är två parallella händelser som för boken framåt samtidigt så hinner jag aldrig tröttna eller tycka att det inte händer något. Även om det sägs att boken är fristående i serien så vill jag ändå påstå att en förstår handlingen bättre om en läst de tidigare böckerna. Så gör det för de är också bra!
Men återigen har Sarenbrant skrivit en bra bok som jag rekommenderar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En hemsk, stark och viktig bok!

ElinsBokhylla , 16 juni 2022

Bokens handling är som vanligt när det gäller Sofie Sarenbrant väldigt tung och viktig, i tidigare böcker har hon tagit upp allt från självmord, mobbing, synen på tiggare och ungdomsbrottslighet för att nämna några få. Därför blev jag inte det minsta förvånad när Sarenbrant nu skrivit ännu en bok om självmord, filicid, abort, fördomar och hur lätt vi människor kan påverkas av andra.

Sofie Sarenbrant har återigen lyckats skriva en riktigt bra och viktig bok. En bok där hon tar upp frågan om abort, självmord, filicid, makt och styrandet av andra människor, några ämnen som är otroligt viktiga och bör tas upp mer i skönlitteraturen.

Även om boken är väldigt tung och sorglig på många olika sätt så har Sarenbrant lyckats få in lite spänning, glädje och drama ändå. Storyn kring utredningen är väldigt tragisk men också väldigt spännande, det är verkligen svårt att lägga ifrån sig boken när man väl har börjat i den. Eftersom... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För bra

göran Lundin, 13 juni 2022

För bra för sommarläsning. Utläst på ett par dagar. Väntar på spänning på en fortsättning. Hoppas den kommer rätt snart.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej