Romanpärlor som förgyller din sommar

En bris av feelgood till varma dagar

Ta en lästripp tillbaka till svunna tider

Hyllad sci-fi i svensk översättning

 • Trekropparsproblemet

  Liu Cixin

  Boken bakom Netflix-serien med samma namn"Världarnas krig för 2000-talet." - Wall Street JournalThe Three-Body Problem är den första chansen för svenska läsare att uppleva det Hugo Award-vinnande fenomenet från Kinas mest älskade science fiction-författare, Liu Cixin.Mot bakgrund av Kinas kulturrevolution skickar ett hemligt militärt projekt signaler ut i rymden för att etablera kontakt med utomjordingar. En utomjordisk civilisation på randen av förstörelse fångar signalen och planerar att invadera jorden. Under tiden, på jorden, börjar olika läger bildas, som planerar att antingen välkomna de överlägsna varelserna och hjälpa dem att ta över en värld som ses som korrupt, eller att kämpa mot invasionen. Resultatet är ett science fiction-mästerverk av enorm omfattning och vision.

 • Babel : eller om våldets nödvändighet - den hemliga historien om Oxfordöversättarnas revolution

  R F Kuang

  Tilldelad British Book Award för Årets roman, Nebulapriset för Bästa roman och Alex Award av American Library Association."En briljant fantasi" - Guardian1828. Koleran rasar när professor Lovell dyker upp i Kanton, Kina och tar med en föräldralös pojke till England. Han får namnet Robin Swift och ska utbildas i döda och levande språk samt lära sig att bli en gentleman. Målet är en studieplats vid Babel i Oxford, ett ledande centrum för översättning och magisk silverbearbetning.Babel samlar studenter från hela världen. Här laddas silverplattor med egenskaper som botar sjukdomar, renar vatten och underlättar uppförandet av järnvägar och broar. För Robin är det en plats tillägnad kunskap. Tills han inser att Babels silver är en förutsättning för britternas världsherravälde och måste välja sida. Men kan en student utmana ett imperium?R. F. Kuangs "Babel" är en mästerlig roman om språkets makt, kolonialismens våld och motståndets uppoffringar.

 • Trial of the Sun Queen : Svensk utgåva

  Nisha J Tuli

  För alla som älskar Rebecca Yarros "Fourth Wing" och Sarah J. Maas böcker.I tolv år har Lor och hennes syskon varit fångar i Aurorakungens ökända fängelse. Efter ett oväntat fängelseupplopp befinner hon sig plötsligt i Solkungens rike där hon utsetts till en av tio kvinnor att tävla om chansen att bli hans drottning. Om Lor kan vinna Solkungens hjärta får hon sin frihet, kan befria sina syskon och söka sin hämnd. Men Solkungens hov föraktar henne, hon vet inte hur man för sig i de vackra salarna eller vem som förde henne dit. Om hon inte klarar kungens utmaningar väntar döden, eller ännu värre, ett liv i fångenskap.Varför har hon valts ut att delta i prövningen? Och varför verkar den stiliga Solkungen, Atlas, så intresserad av just henne?I denna internationella BookTok-succé möter "The Hunger Games"-trilogin tv-programmet "Bachelor"."Fullständigt fängslande!" Rebecca Yarros, bästsäljande författare av Fourth Wing